Så ja!

Då har vi börjat att knyta till oss lite hantverkare, har varit lite jagande fram och tillbaka men med lite tålamod och ett antal telefonsamtal så verkar det som att vi har tjänat endel pengar på att ringa runt.

Målsättningen var ju att ha en firma som gjorde grunden och stomreste huset men det fick bli en för varje.
Jag kan inte riktigt förstå hur det kan skilja så j-la mycket i kostnad mellan två entreprenörer!? Om det skiljer nästan 30% på totalsumman så är det något som är fel. Bättre att säga att man inte vill eller har tid.

Ska träffa markgubbarna nästa vecka och kolla hur det blir med flytt av stenen, skulle ju kunna bli hur dyrt som helst.

Kom igen nu för f-n Fiskarheden se till att få in det där bygglovet någongång!!

Lite update.....

Jaha då var det bestämt The Rock has to go!!
Den ligger tyvärr för mycket i vägen för att vi ska få in huset där vi vill. MEN den får en annan fin plats på tomten nånstans.

Igår var vi och mätte in vart vi ville ha huset, annars händer det inte så mycket. Väntan väntan väntan. Samtidigt tycker man det känns stressigt att hitta de hantverkare man vill ha m.m. O försöka få syster att göra badrummen. Har kommit på med att nu när brorsan ändå flyttar hem igen kan han ju lika gärna hjälpa till att spackla när han ändå finns i närheten, för att va snäll då menar jag.

Peter har alla fall bestämt att huset ska va rest och klart på utsidan till 31 juli så vi får se och hoppas på att det blir så.

Nu till helgen flyttar han in här det blir jätte trångt och härligt  5 pers på 74 kvm GÖTT!! Tur att man vet att det inte är för alltid.

Låt pengarna börja rulla!!!

Fix och färdigt!
Nu har kommunen fått sin handpenning, hoppas verkligen att de sätter lite fart på bygglovet nu, annars kanske jultomten inte vet var han ska ta vägen.

Imorgon blir det ett första möte med husleverantör och byggare på plats vid tomten, det ska bli jäkligt spännande!
Nu känns det äntligen som att det håller på att hända lite. Ska bli väldigt intressant och se vad markgubben har att säga om våran älskade sten. Tänk om den inte kan vara kvar! Vad kostar dynamit? Undrar hur mycket det skulle gå åt?

Skulle vilja komma i kontakt med någon bra billig VVS kille/tjej, är det någon som känner en så hör av er.

Ska starta eget lantmäteri!

Hur mycket kan en pappersbit kosta? Beror helt o hållet på varifrån man köper den kan jag lova, ja just det färgen till skrivaren kostar väll as mycket tänkte inte på det.

Säg att man köper papper hos någon större grossist då kanske man betalar 2:-/papper, ja säg 10 spänn då, o så färg till skrivaren högt räknat 10 spänn/utskrift. Då kan jag skriva ut 290st papper för 5800:-.
Vad jag menar med detta är att hur faan kan en NYBYGGNADSKARTA kosta 5805:- när avstyckning o allting redan är klart!? Kommunlantmäteriet kommer att tjäna 36 tomter á 5805:- = 208980:- Jag ska starta eget lantmäteri eller är det monopol på det?

Skit samma vi måste ju ha en!  

RSS 2.0